Jeg har brystkræft !

Paryk eller tørklæde?

Hvis du bliver ramt af kræft. Og oven i, måske også kommer til at stå i den situation, at du også mister håret. Så er du så heldig, at du får et tilskud til paryk eller tørklæde. Det vælger du helt selv. Tilskudet til paryk ligger på omkring 3.500 kr. og tørklæder er ca. 1.350 kr. Du kan læse mere om, hvordan du evt. søger om tilskudet, samt mere under nedenstående link:

https://www.cancer.dk/hjaelp-viden/rettigheder/oekonomisk-hjaelp/tilskud-paryk/


Jeg har valgt at få en paryk, selvom jeg udefra havde hørt, at folk ikke fik den brugt.  Men det var jeg stensikker på, at jeg nok selv skulle.

img_7305

Michael og jeg afprøver parykker

Jeg har en alder, hvor jeg stadig tager til koncerter, festivaller, går i byen osv. Og der kunne jeg slet ikke forestille mig, at skulle have tørklæde på eller gå “nøgen” rundt. Oven i det – så nægtede jeg, at kræften skulle hæmme min sociale adfærd, under behandlingen.

Jeg har stadig en masse veninder og venner, som går ud. Og selvom jeg var syg. Så ville jeg prøve, at leve så “normalt” som muligt sammen med dem. Og det fysiske skulle slet ikke få mig til, at blive hjemme hver weekend. Det gjorde jeg meget ud af, så jeg ikke bare isolerede mig på sofaen. Det tror jeg nemlig ikke er løsningen. Tværdigmod! Bare det at komme ud af huset, få kaffe med veninder, tage i biografen og på shoppeture. Kan for mig KUN hjælpe en selv, og hele situationen. Og at jeg havde parykken, til at hjælpe mig på vej. Gjorde rigtig meget, så jeg stadig kunne føle mig feminin og føle, at jeg ikke fik alles øjne i nakken, fordi jeg var skallet.

img_7524

Dullet op til julefrokost med paryk, kunstige bryn og øjenvipper

img_8408

Mit festival look 2016, bandanaen holder godt på parykken 😉

At kunne tage i byen og for en gangs skyld, ikke have de såkaldte øjne i nakken, og små børn som kigger og spørger mor “hvorfor har hun ikke noget hår”? Det var virkelig en lettelse, at have den mulighed. Og at kunne sidde til en 30-års fødselsdag, hvor man måske ikke kender så mange og ikke orker, at snakke om kræft. Det har for mig virkelig fungeret godt.

Jeg brugte ikke min paryk i hverdagen. Jeg gik rundt med en behagelig hue om vinteren ellers ingenting. Jeg og min mand har vænnede os så meget til det, at det føles naturligt. Og så er parykken jo heller ikke det mest behagelig, at gå med. MEN du kan få en masse lækre underhuer, til ens paryk. Jeg nåede bare aldrig og få den købt. Men der er altså en løsning 🙂

Min paryk er kunstig. Det vil sige, at hårene er syntetiske og den kan på ingen måde tåle varme. Men med byture og hedeture, så bliver spidserne lidt kruset. Derfor valgte jeg til sidst og klippe min paryk. Og det var virkelig det bedste jeg kunne have gjort. Jeg følte meget mere, at den passede til mig og det skulle jeg bare have gjort for længst. Så i dag ser min paryk således ud:

img_9765

Parykken efter jeg klippede den.

Der er også en mulighed, for at købe en paryk med ægte hår. De kan koste lige fra 8.000-15.000 kr., alt afhængig af længden på parykken. 

Jeg har selv været så heldig og prøve en paryk, som var ægte og lang. Det var virkelig fedt. Den følelse af, at kunne føntørre og style håret igen med sit glattejern, var helt fantastisk. Og hvis jeg havde pengene til det, så havde jeg helt klart valgt en ægte paryk. Den er samtidig også meget mere lækker, at have på hovedet og kradser ikke. Men grundet pengepungen, og mit behov. Så kunne jeg godt undvære. 

Men uanset hvad i vælger – om det er paryk eller tørklæde.

Så husk, at gøre det til jeres eget <3

// CC

2 kommentarer

  • Hej
    Jeg skriver til dig, da jeg arbejder i Parykhuset i Odense
    Jeg synes det er et meget fint indlæg om valg af paryk eller tørklæde, og vil høre dig om det er et indlæg jeg må dele på vores facebook side? Venlig hilsen Lene-Marie

    Siden  ·  Svar på kommentar

Kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Jeg har brystkræft !