"Helvedes ugen"

“Brasiliansk kødgryde”

Efter min behandling har jeg desværre taget markant på. Og nu er jeg endelig ved at have et overskud, til at gøre noget ved det. Godt nok er overskuddet til træning, der ikke helt endnu. Men kosten kan jo være en start 😉

Kræft lever af sukker. Derfor er vi hjemme hos hos gået igang med en ny livsstil – IKKE kur 😉 Drengene er nu velkommen til, at tage for sig af diverse kulhydrater. 

Michael står somregel i køkkenet – okay, han står i køkkenet hver dag ! Men i dag, har han virkelig lavet nogle lækkerier.

img_0647

Denne brasilianske gryderet har masser smag og masser af kød og den gik lige i hjertet på mig.

Du skal bruge følgende til 4 personer:

1 dåse kidneybønner

150 g chorizopølse i tern

150 g bacon i tern

2 dl. fløde

400 g oksekød i tern (evt. oksebov)

400 g kyllingbryst i tern

1 stor løg

2 fed hvidløg

1 grøn peberfrugt

1 l hønsefond 

2 lime

Tør-marinade til oksekød og kylling:

1 spsk salt

1 tsk stødt koriander

1/2 tsk peber

1/2 tsk hvidløgspulver

1/2 tsk spiskommen

1 tsk stødt fennikelfrø

“Topping”:

1 bundt koriander

1 bundt persille

Fremgangsmåde: 

Tør-marinade: Give alle ingredienser en god omgang i en morter. 

Brasiliansk gryderet: Drys tør-marinaden over kylling og oksekødet. 

Svits bacon i en gryde og chorizo i en anden, til de er gyldne. Svits herefter kylling sammen med chorizo og oksekød sammen med bacon. Når alt kød er færdigstegt, mixer du det hele sammen i en gryde. Hak løg, hvidløg og peberfrygt og svits det i 3-4 min. og mix det yderligere sammen med kødet. Tilsæt nu kidneybønner og hønsefond og lad det simre ved lav varme i 1-2 timer. Hvis du synes det bliver for tyndt, så jævn det evt. med meljævning. Tilsæt nu fløden og lad retten koge op. Smag til med salt, peber og limesaft. Hak herefter persille og koriander groft og drys det over retten. Slut evt. af med lidt limesaft.

Tilbehør: Grønne bønner 

God appetit !

// CC 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

"Helvedes ugen"