Smuk hud med @veneerorganics

Mit kemobehandlingsforløb

Jeg skal have svar på min CT-scanning samtidig med, at vi skal gennemgå mit kemobehandlingsforløb. Jeg er ret spændt, men glæder jeg mig også sindsygt meget til at komme igang. Jeg har ventet i en halvanden måned nu og føler ikke rigtig jeg kommer videre, før min kemobehandling starter. Men nu er det nu. Og jeg er så spændt på, hvad min læge siger til mig og høre om hvordan de næste 6 måneder kommer til at se ud.

Michael og jeg ankommer til Onkologisk afdeling i Herning. Lægen er forsinket og venter i 15-20 min. Endelig bliver vi kaldt ind. Hans hår er stadig vådt efter badet og ligner en der lige er stået ud af sengen. Det bliver mega godt det her – tænker jeg ! Eller? Nå, vi får os sat og han begynder at læse min journal. Kunne man måske forberede sig bare lidt?

img_7257
4 dage inden min første kemobehandling. Jeg nyder Alfred inden det går løs!

Michael og jeg kigger ret skeptiske på hinanden. Lægen siger “Christina, du har fået et ordentlig slag af en boksehandske”. Og det kan jeg jo kun give ham ret i. Jeg får også at vide, at der INTET var på den CT-scanning, som jeg fik lavet i Viborg! THANK GOD!!! Jeg er så lykkelig. Og kan også se, at Michael er lettet. Der er virkelig positive ting, selvom alting ser ret sort ud.

Nu kan vi endelig fokusere på mit behandlingsforløb. 

Det skal lige siges – at det kan godt være jeg havde været lidt skeptisk i forhold til min læge. Men hold nu op, hvor er jeg glad for ham. Han siger tingene lige ud, og til tider på en humoristisk måde. Hvilket jeg er vild med. Han er cool og forstående. Og gør, at alting ikke er så “alvorligt”. 

Kemoterapi 1.

I mit første forløb skal jeg have kemo hver 3. uge. Og det forløber sig over 3 gange. Dvs. i alt 9 uger. Bivirkninger ved denne kemo er blandt andet kvalme og opkast, slimhinde irritation, hårtab, muskel og led smerter, påvirkning af immun forsvaret. Dvs. at jeg er mere modtagelig end andre over for bakterier, og på den måde er det lettere for mig, at blive syg. Skulle det ske, at jeg bliver syg. Så rykkes mine kemobehandlinger, da jeg så er for svag, til at modtage behandlingen. Netop derfor er man ret påpasselig med sygdom og vælger at få 3 håndsprit i hjemmet 😉

img_7304

Venter på, at jeg skal have lagt min PICC-line. Vi ventede fra kl. 7.30-12.30 (ikke nemt med en lille baby) Heldigvis var Morfar med. Der var seriøst 2 læger, som uafhængig af hinanden troede, at det var min mand. Min Far lever stadig på den 😉

Kemoterapi 2.

Under normale omstændigheder skulle jeg herefter, igang med den kemoterapi der hedder Taxotere. Som vil forløbe sig ligesom ovenstående. Hver 3. uge, 3 gange. Det er en rigtig hård behandling, som også er værre end 1. kemoterapi. MEN der er kommet et nyt tiltag, som hedder Taxol. Jeg er faktisk en af de første i Herning, som får tilbudt dette forløb. Da det startede op i Januar 2015. Lucky me! I og med at det sidste forløb er så hårdt, har de forsket i at man kan fordele kemoen. Dvs. at jeg i stedet får tilbudt, at jeg kan få kemoterapi 1 gang om ugen i alt 9 gange. Så får jeg mindre portioner kemo, men skal så have det hyppigere. Resultatet i sidste ende vil stadig være det samme, som på den gamle måde. Men bivirkninger skulle være minimale. Det der også er ved denne terapi er, at du kan slå ud under behandlingen. Trykken for brystet, hvertrækningsproblemer og udslæt på kroppen. Så der er en lille risiko for, at du ikke kan tåle den. Så er det risikoen værd?

PICC-line

Man skal have taget blodprøver hver gang, inden en kemoterapi for at se om ens tal er okay, i forhold til at modtage kemoterapi. Så man skal stikker ret mange gang i sådan et behandlingsforløb. Sygeplejersken som er med inde i lokalet, ser på min arm og siger hurtigt, at jeg skal have en PICC-line da hun slet ikke kan se eller finde mine blodåre. Hvilket jeg er taknemmelig for, da jeg ved de har skåret det væk grundet økonomi. Og at jeg er gul og blå hver gang jeg bliver stukket. Så føler mig lidt heldig og taknemmelig lige nu. 

En PICC-line (perifert indsat centralt kateter) er et tyndt silicone-kateter der sidder i en vene i overarmen. Katetret lægges under ultralyd og lokalbedøvelse. PICC-line skal skiftes 1 gang om ugen. Dvs. at der kommer en hjemmepleje hjem til mig 1 gang om ugen for at skifte den. 

img_7328

Min PICC-line. Jeg skulle virkelig vænne mig til, at jeg de næste 5 måneder skulle rende rundt med denne sag, samt forbinding.

Strålebehandling

De har valgt, at jeg skal have alle de strålebehandlinger, som jeg kan. Dvs. at de har valgt, at jeg skal have 35 gange. 1 gang om dagen. Det er max. Men det er ikke noget vi bruger det helt store tid på, da første skridt er kemoterapi. Den tager vi senere, da jeg ikke skal fokusere på det også. 

Jeg føler mig klar til afgang, så at sige. Og jeg vælger at mit 2. kemobehandlingsforløb skal være Taxol. Samt skal jeg også have noget medicin som hedder zoladex, det skal beskytte den ene æggestok jeg har. Så der er mulighed for, at jeg kan blive gravid på den. Så jeg ikke skal have opereret den anden ind igen. Jeg bliver sat i tidlig overgangsalder, og kan nu sætte mig ind i hvordan min Mor har det!

Jeg skal yderligere gå i 10 dage, før vi starter 1. behandling. Den kan kun gå for langsomt!

// CC

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Smuk hud med @veneerorganics